Haber Sitesi
HV
19 MART Salı 10:30

KARAKÖPRÜ'DE KADINLAR EL EMEĞİYLE ÜRETİYOR

Karaköprü Belediyesi'nin kadınların meslek öğrenmesi ve zamanını değerlendirmesi için açtığı KARAMEK kursları yoğun ilgi görürken, kadınlar kurslarda birbirinden değerli el emeği ürünler ortaya çıkarıyor.

KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 10-05-2023 16:35
KARAKÖPRÜ'DE KADINLAR EL EMEĞİYLE ÜRETİYOR

Karaköprü Belediyesi'nin kadınların meslek öğrenmesi ve zamanını değerlendirmesi için açtığı KARAMEK kursları yoğun ilgi görürken, kadınlar kurslarda birbirinden değerli el emeği ürünler ortaya çıkarıyor

 

Karaköprü Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren KARAMEK (Karaköprü Belediyesi Meslek Edindirme Kursları) kadınlardan yoğun ilgi görüyor. Akbayır Mahallesinde bulunan Necmettin Cevheri Kültür ve Gösteri Merkezinde usta öğreticiler tarafından verilen el sanatları, filografi ve halı dokuma kurslarında el becerilerini geliştiren kadınlar, diğer yandan da kendi üretimleri olan ürünlerin satışıyla aile bütçelerine katkıda bulunuyor.

 

Ahşap boyama, filografi, halı dokuma gibi kurslarda usta öğreticiler tarafından verilen eğitimler sonucunda kadınlar el becerisini geliştirme, öğrendikleri el sanatının teknik detaylarına hakim olma, farklı bakış açısı kazanımı ve üretim anlamında gelişim kaydediyorlar.

 

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli de kurs merkezlerini ziyaret ederek hanımlarla bir araya gelirken, hanımlarla bir süre sohbet edip kurslarla ilgili taleplerini dinledi. Başkan Baydilli özellikle ev hanımlarının sosyal yaşama katılıp el emeğiyle üretim yapmasına önem verirken, daha fazla hanımın yararlanması için farklı kurs merkezlerinde çeşitli kurslar açmaya çalıştıklarını ifade etti.

 

Başkan Baydilli, açtıkları kurslarla hem gençlere hem hanımlara hitap ettiklerine değinerek, “KARAMEK projemizle birlikte ev hanımları kurslarımıza gelip meslek veya el sanatı öğreniyorlar. Necmettin Cevheri Kültür Merkezimizde ve diğer merkezlerimizde açılan çeşitli kurslarda hem boş zamanını değerlendirmiş oluyorlar hem de bir el becerisi öğrenerek el emeği ürünler ortaya çıkarıyorlar. Usta öğreticilerimizle, eğitim sınıflarımızla ve ekipmanlarımızla hanımlar güzel zaman geçirerek meslek öğreniyorlar ve öğrendikleriyle kendi el emeği göz nuru ürünlerini üretiyorlar.

 

Bizim hedefimiz ilçemizde bu tür hizmetlerle daha çok gence ve hanımlara ulaşmak, hizmet vermek ve zamanlarını verimli değerlendirmelerini sağlamaktır. İnşallah bu kursların sayısını artırıp daha fazla hanımın bunlardan yararlanmasını, el emeği ürünler üretip bunların satışıyla aile ekonomisine katkı sağlayıp zamanını verimli değerlendirmesini yardımcı olacağız” diye konuştu.

 

Karaköprü Belediyesinin Necmettin Cevheri Gösteri ve Kültür Merkezi ile 4. Murad Kültür Merkezinde mevcut olan kurslarda her yaştan kadın seçtiği kursa gidip boş zamanını meslek öğrenerek değerlendirebiliyor. Belirtilen kurslara katılmak isteyen vatandaşlar www.karamek.com adresinden veya 444 9 657 nolu Beyaz Masa biriminden bilgi alabilirler.

EBHEBH

YORUMLAR