Haber Sitesi
HV
13 HAZİRAN Cuma 10:01

90 Bin Mezun, Bir Unvana Sığmıyor: Sosyologlar Kadro İstiyor!

90 bini aşkın mezunu bulunan Sosyoloji bölümü mensupları, kamu kurumlarında yaşadıkları istihdam sorunlarına dikkat çekerek yetkililerden destek talebinde bulundu. Mezunlar, özellikle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde yürütülen Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) dışında merkezi alımla sosyolog istihdamı yapılmadığını belirtti.

YEREL
Giriş Tarihi : 03-06-2025 08:32
90 Bin Mezun, Bir Unvana Sığmıyor: Sosyologlar Kadro İstiyor!

Sosyoloji mezunları tarafından yapılan  açıklamada, ASDEP kapsamında yıllardır söz verilen 3.000 kişilik alımın gerçekleştirilememesi nedeniyle birçok adayın yüksek puanlarının boşa gittiği ifade edildi. 2024 yılı puanlarının da aynı şekilde geçerliliğini yitirme riski bulunduğu vurgulandı.

Açıklamada, “Her yıl diğer branşlara tanınan kadro sayısı sosyoloji branşına tanınmadığı için yüksek puan almamıza rağmen mağduriyet yaşıyoruz. ASDEP kapsamında bazı alımlar yapılsa da bu süreçte diğer branşlarla adil bir paylaşım yapılmamakta; ayrıca sözleşmeli personel çalıştırılmasına ilişkin esasların Ek-4 cetvelinde 'sosyolog' unvanının yer almaması, atanma sürecimizi doğrudan engellemektedir,” denildi.

Mezunların başlıca talepleri ise şu şekilde sıralandı:

Sosyolog unvanının, Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların Ek-4 cetveline eklenmesi ve bu engelin ortadan kaldırılması,

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ile üniversitelerde uzun süredir bekleyen sosyolog kadrolarının atamaya açılması.

Sosyoloji mezunları, yaşanan mağduriyetin giderilmesi adına Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere milletvekilleri ve yetkili kurumlardan destek beklediklerini belirtti.

AdminAdmin

YORUMLAR